OneNote oppimisessa

onenote_logot

OneNote on yksi tiedosto, jota kutsutaan OneNote –muistikirjaksi. Siihen voi kerätä kaikki muistiinpanot ja tiedot esim. tekstiä, kuvaa, digitaalista käsinkirjoitusta, ääntä ja videoita. OneNote muistikirjan voi helposti jakaa muiden kanssa ja työskennellä siinä yhdessä.

Luokan OneNote-muistikirjassa (Class Notebook) lisänä on se, että tiedosto sisältää myös oppilaiden OneNotet. Luokan OneNote-tiedoston perusrakenne on seuraava:

  • Sisältökirjasto, johon opettajalla on muokkausoikeus ja oppilailla tarkasteluoikeus. Tähän sisältökirjastoon opettaja laittaa sisältöä oppilaille luettavaksi tai kopioitavaksi.
  • Yhteistyötila, jota pääsevät muokkaamaan kaikki, myös oppilaat. Tänne voi helposti siirtää esim. ryhmätyöt tai koealueen/asian kertaamistyöt tai tehdä samaan aikaan työstämistä.
  • Oppilaiden OneNotet, jotka opettaja näkee kaikki oman OneNotensa sisällä. Oppilaalla on siis oma OneNotensa, jossa hän näkee myös luokan Yhteistyötilan ja Sisältökirjaston.

Luokan OneNote on siitä hyvä, että opettajalla on vain yksi tiedosto, josta hän näkee jokaisen oppilaan tuotokset. Opettaja voi helposti jakaa oppilaille tietoja ja toisaalta oppilaat saavat opettajan jakamat tiedot ja oppilaat voivat tehdä omia muistiinpanoja. Lisäksi yhteistyötilaan voidaan laittaa yhteisiä asioita.

Hyvää on myös se, että jos oppilaat tekevät töitä esim. wordillä tai powerpointilla, niin näistä oppilaat voivat tehdä muokkauslinkit OneNoteen. Silloin opettaja pääsee noitakin töitä katsomaan ja korjaamaan oman OneNotensa kautta. OneDriven jaettuja kansioita opettajan ja oppilaiden kanssa ei tarvita.

Luokan OneNote luodaan Office365:n Class Notebook -työkalulla ja pitää muistaa, että aina toisen opettajan lisäys/poisto tai oppilaiden lisäys/poisto tehdään tuolla työkalulla. Kun luokan OneNote on tehty, niin tiedosto tulee opettajalle OneDriven Luokan muistikirjat – kansioon ja oppilaille OneDriven Jaettu kanssani -kohtaan.

Unohda siis paperiset monisteet ja ryhmätyöpaperit ja testaa miten Luokan OneNote sopii opiskeluun ja sen tueksi 🙂

onenote_eri

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *