Ideaa pukkaa – netistä

On aina kivaa keksiä jotain uutta opetukseen. Ihan itse hoksata tehdä jotain. Kokeilla ja jopa saada onnistumisen elämys. (Tai huomata, että mopo lähti keulimaan hiukan vinoon).

Mutta – aina ei tarvitse eikä kannata keksiä pyörää uudelleen. Nykyään on opettajana erityisen palkitsevaa esimerkiksi kuulua Facebookiin ja siellä olla jäsenenä erilaisissa opetusta ja koulutusta koskevissa ryhmissä. Sieltä niitä ideoita pukkaa. Ihan jatkuvalla syötöllä. (Jopa siinä määrin, että tulee ähky, ellei pidä varaansa).

Yhä useammat opettajat alkavat vähitellen siirtyä pois siitä ajatuksesta, että uusia tieto- ja viestintäteknisiä juttuja voi ottaa käyttöön vasta, ”kun meidät on niihin koulutettu”. On alettu uskaltaa lähteä tutkimaan itse sovelluksia, joista on kuultu mainittavan jossain someryhmässä. Jos jokin sovellus ei ole heti auennut, niin ollaan jopa löydetty YouTuben ihmeellinen vertaisapumaailma opetusvideoineen. Lisäksi kollegoilta kehdataan pyytää apua, ja uusia mielenkiintoisia juttuja suositellaan kollegoille pyytämättäkin.

Kehittäjäopettajien tulee väkisinkin tutustuttua useisiin sovelluksiin ja ideoihin, joita me sitten saatamme suositella kouluillamme – usein siten, että itse ensin opiskelemme asian vaikka juurikin YouTubesta tai kysymme kaverilta.

Muutama esimerkki opetusaiheisista ryhmistä:

Alakoulun aarreaitta Facebookissa

Alakoulun aarreaitta -sivusto

Oppimisen vallankumous

Yksilöllinen oppiminen ja oppimisen omistajuus

Tieto- ja viestintätekniikka opetuksessa / ICT in education

Suomen opettajien ja kasvattajien foorumi

Tieto- ja viestintätekniikka alakoulussa

TVT kieltenopetuksessa

Microsoft Office365 opetuksessa ja oppimisessa

Äikän TVT-ryhmä

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *