IdeaExpo Leinolassa

WP_20160420_09_14_52_Pro

Leinolan koulussa järjestettiin kaksipäiväinen IdeaExpo 20.-21.4. Kyseessä oli koko koulun TVT-messutapahtuma, jonka hienon nimen Leinolan oppilaskunta keksi itse. Sain itse olla mukana ensimmäisenä päivänä. Koulun sivuilta löytyy muutama kuva lisää tapahtumasta.

IdeaExpon suunnitteli koulun TVT-tiimi Minna Turunen, Ilkka Riikonen ja Elina Kalenius. He kertoivat, että messuista haluttiin matalan kynnyksen tapahtuma, joka kuitenkin esittelisi ja opettaisi erilaisia TVT-avusteisia menetelmiä niin oppilaille kuin opettajille.

Jokaiselle luokalle oli varattu oma aikansa, jolloin oppilaat ja opettaja pääsivät kiertämään seitsemälle eri pisteelle. Pisteillä käytettiin erilaisia sovelluksia, kuten Coach’s Eye, Kahoot ja Padlet, harjoiteltiin QR-koodin käyttämistä, kuvattiin trikkiseinällä, tehtiin musiikkia GarageBandin avulla, tutustuttiin kymmensormiharjoituksiin sekä testattiin koodausta erilaisilla ohjelmilla. Salin seinällä pyöri myös koulun oppilaiden tekemiä iMovie-trailereita. Kaikki oppilaat saivat tullessaan passit, joihin he saivat leiman käytyään kullakin pisteellä.

WP_20160420_09_39_11_Pro

Ensimmäisenä messupäivänä vuorossa oli paljon pieniä eka- ja tokaluokkalaisia sekä pari isompien ryhmää.  Pisteillä opastajina olleet 4A-luokkalaiset toimivat ikään kuin oppilasagentteina, joihin Miikakin viittasi omassa blogitekstissään. 4A on taitava porukka, he ovat paljon käyttäneet eri menetelmiä ja sopivat hienosti rooliinsa. Koulun isoimpien 5.-6.-luokkalaisten ohjaaminen hieman jännitti heitä etukäteen, mutta onneksi aluksi oli monta ryhmää pieniä oppilaita ja he ehtivät saada varmuutta ohjaamiseen.

WP_20160421_09_32_27_Pro

Nelosluokkalaiset selvästi nauttivat roolistaan. ”Kivointa on ollut leimojen antaminen. Mutta on sekin kivaa kun saa ohjeistaa.” ”Hauskat kuvat [lopputulokset] ovat parasta!”

Myös opettajista huomasi, että messut kiinnostivat. Osa uppoutui jollekin pisteelle niin innokkaasti, että jotain toista paikkaa ei ehtinyt enää kiertää. Yleinen tunnelma messuilla oli innostunut ja avoin uusille kokemuksille.

WP_20160421_09_34_13_Pro

Täällä kollegakouluttajien blogissa on esitelty erilaisia toteuttamistapoja TVT- ja mediapäiville. Yhteistä niille on ollut se, että tapahtumat ovat olleet antoisia ja opettavaisia ja sellaisia järjestetään näissä kouluissa varmasti uudelleenkin. Tapahtuman voi järjestää siinä laajuudessa kuin se omalle koululle ja omiin resursseihin sopii. Voimme varmasti suositella omanlaisen version toteuttamista!

Yksi vastaus artikkeliin ”IdeaExpo Leinolassa

1. Kiitos hyvästä tiivistelmästä – sekä kehittäjäopettajan panoksesta kaikkeen tähän, mitä edellä on kerrottu :). Leinolan digiloikka on syntynyt pienistä digiaskelista.